Dieta BEZ
GLUTENU I NABIAŁU

przygotowywana metodą sous vide

Makra:

      15%    białka

      30%    tłuszcze

      55%    węglowodany

Czym jest dieta BEZ GLUTENU I NABIAŁU?

Dieta BEZ GLUTENU i NABIAŁU to dieta, która bazuje na produktach występujących naturalnie bez glutenu (mięso, ryby, jajka, owoce, warzywa, rośliny strączkowe, nasiona i orzechy, kukurydza, proso, amarantus, ryż, gryka) oraz na specjalistycznych produktach przetworzonych (jak makarony czy pieczywo).

 

Dlaczego dieta bezglutenowa jest tak popularna? Choć może wydawać się, że to chwyt marketingowy lub chwilowa moda, nie jest to zgodne z prawdą. Przejście na dietę BEZ GLUTENU zapewnia komfort psychiczny, przyczynia się do lepszego samopoczucia, daje nam uczucie lekkości.

 

Dzięki naszej wiedzy i doświadczeniu, dieta BEZ GLUTENU i NABIAŁU jest zarówno smaczna, jak i różnorodna. Jest świetną alternaywą dla zwykłej diety. Dostępna jest w sześciu wariantach kalorycznych: 1000 kcal, 1200 kcal, 1500 kcal, 1800 kcal, 2000 kcal oraz 2500 kcal. Tak jak w każdej naszej diecie – przy przygotowywaniu posiłków posługujemy się metodą sous-vide.

 

MAKRA:
– 15% białka
– 30% tłuszczy
– 55% węglowodanów

Komu polecamy dietę BEZ GLUTENU I NABIAŁU?

Dietę BEZ GLUTENU i NABIAŁU polecamy osobom, które chcą:
– zmienić nawyki żywieniowe i zdrowo i smacznie się odżywiać
– pozbyć się zbędnych kilogramów
– poprawić swój metabolizm
– obniżyć poziom cholesterolu ogólnego i LDL
– pozbyć się dolegliwości skórnych

Przeciwwskazania do stosowania diety
BEZ GLUTENU I NABIAŁU

Diety BEZ GLUTENU nie powinny stosować osoby:
– z celiakią – z chorobą Dühringa
– z alergią na gluten lub nabiał (nie mamy diet leczniczych/specjalistycznych)
– nadwrażliwe na gluten lub nabiał
Dlaczego w naszej diecie mogą występować śladowe ilości glutenu i nabiału? Na naszej kuchni gotujemy również posiłki zawierające gluten i nabiał, więc śladowe ilości tych składników mogą pojawić się w Państwa lunchboxach.

Jakich efektów można się spodziewać podczas stosowania diety BEZ GLUTENU I NABIAŁU?

Stosując dietę BEZ GLUTENU i NABIAŁU można spodziewać się:
– poprawy samopoczucia
– utraty zbędnych kilogramów
– obniżenia poziomu cholesterolu
– pozbycia się/zmniejszenia dolegliwości skórnych

Jakie produkty znajdziesz w diecie BEZ GLUTENU I NABIAŁU?

W diecie BEZ GLUTENU występują produkty takie jak: mięso, ryby, jajka, owoce, warzywa, rośliny strączkowe, nasiona i orzechy, kukurydza, proso, amarantus, ryż, gryka – czyli produkty naturalnie bezglutenowe oraz specjalistyczne produkty przetworzone (makarony, pieczywo).

Dołącz do grona zadowolonych klientów

Wypróbuj diety SuViBox i ciesz się urozmaiconą dietą dostarczaną codziennie do Twoich drzwi.

Jakich produktów nie znajdziesz w diecie BEZ GLUTENU I NABIAŁU?

W diecie BEZ GLUTENU nie występują produkty, które zawierają: pszenicę, orkisz, jęczmień, żyto, owies. Należy jednak mieć na uwadze to, że w niektórych specjalistycznie przetworzonych produktach mogą występować śladowe ilości glutenu.

Ważna informacja!

Ze względu na to, iż w naszych dietach korzystamy z półproduktów od różnych dostawców nie jesteśmy w stanie w 100% wykluczyć glutenu z naszej diety. Nie przyjmujemy zamówień od osób z alergiami i przewlekle chorych – którym moglibyśmy zaszkodzić. Weź to pod uwagę zamawiając dietę. Skonsultuj się z lekarzem lub naszym dietetykiem.

PRZECHOWYWANIE w temperaturze 2-4 °C. Spożyć do 48h.

Przykładowe menu

Śniadanie

Pasta z serem wędzonym, sałatką z rzodkiewki koperku i kalarepy

II śniadanie

Tapioka kokosowa z jagodami

Obiad

Gulasz z indyka z młodą marchewką, mieszanką kasz

Podwieczorek

Fasolka szparagowa Sous Vide z oliwką dyniowo- cytrynową i pestkami słonecznika

Kolacja

Sałatka z kurczakiem i prażonymi orzechami nerkowca, świeżymi warzywami i sosem bazyliowym

Dołącz do grona zadowolonych klientów

Wypróbuj diety SuViBox i ciesz się urozmaiconą dietą dostarczaną codziennie do Twoich drzwi.