Home Diety Dieta Lekkostrawna

Dieta Lekkostrawna

Dieta LEKKOSTRAWNA to nasza NAJNOWSZA propozycja dla osób, które pragną zadbać o swój układ trawienny i poczuć się lekko każdego dnia. Została starannie skomponowana, aby dostarczać organizmowi wszystkich niezbędnych składników odżywczych, jednocześnie nie obciążając przewodu pokarmowego. 

Zamów dietę

Czym jest dieta Lekkostrawna?

Dieta LEKKOSTRAWNA składa się codziennie z pięciu zbilansowanych posiłków, które są lekkie, ale sycące. Dieta opiera się na delikatnych produktach, które są łatwo przyswajane przez nasz organizm. W jej skład wchodzą przede wszystkim gotowane warzywa, chude mięsa, delikatne ryby, a także kasze i ryż. Dostępna jest w następujących wariantach kalorycznych: 1000 kcal, 1200 kcal, 1500 kcal, 1800 kcal, 2000 kcal, 2200 kcal. W diecie lekkostrawnej używamy minimum przypraw i tłuszczu, co sprawia, że jest idealna dla osób z wrażliwym układem pokarmowym. Jeśli Twoja dieta była dotychczas bogata w ciężkostrawne produkty, poczujesz różnicę już po kilku dniach stosowania tej diety.

 

Komu polecamy dietę Lekkostrawną?

Dieta LEKKOSTRAWNA jest idealna dla osób, które zmagają się z problemami trawiennymi, mają wrażliwy żołądek, bądź po prostu pragną odciążyć swój układ pokarmowy. Polecana jest także dla tych, którzy wracają do zdrowia po operacjach lub długotrwałych chorobach.

 

Przeciwwskazania do stosowania diety Lekkostrawnej

Dieta LEKKOSTRAWNA jest bezpieczna i może być stosowana przez każdego, kto chce zadbać o swoje zdrowie i dobre samopoczucie. Doskonale sprawdza się również jako etap przejściowy przed bardziej zróżnicowaną dietą.

 

Jakich efektów można się spodziewać podczas stosowania diety Lekkostrawnej

  • poprawy trawienia i ogólnego samopoczucia
  • zwiększonej energii i lekkości ciała
  • redukcji uczucia ciężkości i wzdęć
  • regeneracji układu pokarmowego po chorobach

 

Jakie produkty znajdziesz w diecie Lekkostrawnej?

  • gotowane warzywa (marchew, dynia, ziemniaki)
  • chude mięsa (kurczak, indyk)
  • delikatne ryby (dorsz, pstrąg)
  • ryż, kasze, makaron z pełnego ziarna
  • lekkie zupy kremy i sałatki
  • delikatne desery na bazie jogurtu i owoców

 

 

Produkt należy przechowywać w temperaturze 2-4°C i spożyć w ciągu 48 godzin.