Home Diety Dieta Wegetariańska z rybami

Dieta Wegetariańska z rybami

Dieta WEGE Z RYBAMI to dieta wegetariańska polegająca na ograniczeniu spożywania produktów pochodzenia zwierzęcego, ale zawierająca pełnowartościowe białko z ryb.

Zamów dietę

Makroskładniki:

Średni tygodniowy bilans makroskładników

15% białka
30% tłuszcze
55% węglowodany

Wartości mogą nieznacznie (bez wpływu na dietę) różnić się w ujęciu dziennym, tygodniowym – zależą od dostępności świeżych składników. Finalny rozkład makroskładników jest podawany każdorazowo na naklejce umieszczonej na każdym posiłku.

Czym jest dieta WEGETARIAŃSKA Z RYBAMI?

Dieta WEGE Z RYBAMI to dieta wegetariańska polegająca na ograniczeniu spożywania produktów pochodzenia zwierzęcego, ale zawierająca pełnowartościowe białko z ryb.

Cechy charakterystyczne:

  • wysoka zawartość węglowodanów złożonych
  • wysoka zawartość błonnika pokarmowego
  • wysoka zawartość witamin rozpuszczalnych w wodzie
  • pełnowartościowe białko pochodzące z mięsa ryb

W związku z powyższym osoby stosujące dietę WEGETARIAŃSKĄ Z RYBAMI są w mniejszym stopniu narażone na różne choroby i schorzenia (m.in. otyłość, nadciśnienie, choroby układu krążenia, nowotwory, zaparcia). Dieta wegetariańska ma korzystny wpływ na funkcjonowanie naszego organizmu.

Dzięki odpowiednio skomponowanym posiłkom dieta WEGE Z RYBAMI jest różnorodna, smaczna i zdrowa. Dostępna jest w sześciu wariantach kalorycznych: 1000 kcal, 1200 kcal, 1500 kcal, 1800 kcal, 2000 kcal oraz 2500 kcal. Tak jak w każdej naszej diecie – przy przygotowywaniu posiłków posługujemy się metodą sous-vide.

Przeciwwskazania do stosowania diety WEGETARIAŃSKIEJ Z RYBAMI

Diety VEGE nie powinni stosować:

  • dzieci
  • ludzie w podeszłym wieku

Jakich efektów można się spodziewać podczas stosowania diety WEGETARIAŃSKIEJ Z RYBAMI?

  • poprawy zdrowia i samopoczucia
  • zwiększenia odporności
  • obniżenia ciśnienia tętniczego krwi
  • utraty zbędnych kilogramów

Jakie produkty znajdziesz w diecie WEGE Z RYBAMI?

  • owoce i warzywa
  • produkty mleczne
  • produkty sojowe
  • ryby w menu 2 razy w tygodniu
Produkt należy przechowywać w temperaturze 2-4°C i spożyć w ciągu 48 godzin.