Dieta VEGE

przygotowywana metodą sous vide

Makra:

      15%    białka

      30%    tłuszcze

      55%    węglowodany

 

Wartości mogą nieznacznie (bez wpływu na dietę) różnić się w ujęciu dziennym, tygodniowym – zależą od dostępności świeżych składników. Finalny rozkład makr podawany jest każdorazowo na dołączonym do każdej paczki menu.

Czym jest dieta VEGE?

Dieta VEGE to dieta wegetariańska polegająca na wykluczeniu lub ograniczeniu spożywania produktów pochodzenia zwierzęcego.

 

Cechy charakterystyczne:
– wysoka zawartość węglowodanów złożonych
– wysoka zawartość błonnika pokarmowego
– wysoka zawartość witamin rozpuszczalnych w wodzie

 

W związku z powyższym osoby stosujące dietę VEGE są w mniejszym stopniu narażone na różne choroby i schorzenia (m.in. otyłość, nadciśnienie, choroby układu krążenia, nowotwory, zaparcia). Dieta wegetariańska ma korzystny wpływ na funkcjonowanie naszego organizmu.

 

Dzięki odpowiednio skomponowanym posiłkom dieta VEGE jest różnorodna, smaczna i zdrowa. Dostępna jest w sześciu wariantach kalorycznych: 1000 kcal, 1200 kcal, 1500 kcal, 1800 kcal, 2000 kcal oraz 2500 kcal. Tak jak w każdej naszej diecie – przy przygotowywaniu posiłków posługujemy się metodą sous-vide.

Przeciwwskazania do stosowania diety VEGE

Diety VEGE nie powinni stosować:
– dzieci i młodzież
– kobiety w ciąży
– ludzie w podeszłym wieku
Pracujemy  nad wprowadzeniem dla tych grup odpowiednich rozkładów makr i kaloryczności 😉

Jakich efektów można się spodziewać podczas stosowania diety VEGE?

– poprawy zdrowia i samopoczucia
– zwiększenia odporności
– obniżenia ciśnienia tętniczego krwi
– utraty zbędnych kilogramów

Jakie produkty znajdziesz w diecie VEGE?

– owoce i warzywa
– produkty mleczne
– produkty sojowe

Dołącz do grona zadowolonych klientów

Wypróbuj diety SuViBox i ciesz się urozmaiconą dietą dostarczaną codziennie do Twoich drzwi.

Jakich produktów nie znajdziesz w diecie VEGE?

– mięsa, ryb, owoców morza
– żywności wysoko przetworzonej

Czy istnieją skutki uboczne diety VEGE?

Tak, ale jedynie w przypadku, gdy przechodząc na dietę wegetariańską przygotowujesz sobie posiłki we własnym zakresie, wykluczając z nich mięso i zapominając o zmianie reszty jadłospisu. Istnieje wtedy ryzyko, że zacznie brakować Ci białka, żelaza i witamin i dieta negatywnie wpłynie na Twój organizm.

 

Catering Dietetyczny SuViBox dba o to, aby w diecie VEGE znajdowały się wszystkie potrzebne składniki pokarmowe, witaminy i mikroelementy, a odpowiednio dobrana przez dietetyka kaloryczność zaspokajała Twoje zapotrzebowanie energetyczne.

PRZECHOWYWANIE w temperaturze 2-4 °C. Spożyć do 48h.

Przykładowe menu

Śniadanie

Komosa ryżowa egzotyczna z polewą z gorzkiej czekolady

II śniadanie

Kalafior zapiekany w curry

Obiad

Wegetariański gulasz z warzywami i szpinakowymi kluseczkami gnocchi

Podwieczorek

Koktajl warzywno- owocowy

Kolacja

Penne sałatka z orzechami, kolorową papryką, suszonym pomidorem, pestkami dyni oraz świeżą rukolą

Dołącz do grona zadowolonych klientów

Wypróbuj diety SuViBox i ciesz się urozmaiconą dietą dostarczaną codziennie do Twoich drzwi.