MENU - Catering Dietetyczny Łódź, Warszawa, Rzeszów, Kraków, Poznań, Trójmiasto, Wrocław
Biuro Obsługi Klienta 733 909 809; Pn-Pt 8:00-18:00; Sb-Nd 8:00-13:00

MENU

O naszym dziennym MENU

Menu, które udostępniamy na stronie to planowane menu na kolejne dni. 

Menu dzienne zawsze bazuje na diecie STANDARD, w której w zależności od wybranego wariantu - wprowadzamy zmiany. 

Menu może zmienić się w zależności od dostępności świeżych produktów. 

Niektóre dania mogą się różnić - w zależności od wybranej kaloryczności. Diety o niskich, redukcyjnych kalorycznościach mogą nie zawierać niektórych dodatków. Diety sportowe mogą zawierać dodatkowe porcje: białego mięsa Sous Vide, warzyw, owoców oraz orzechów.

Prawie wszystkie warzywa i mięsa przygotowywane są metodą Sous Vide, co daje gwarancję świeżości i wysokiej jakości stosowanych produktów. Jest to również pewność, co do zachowania większości składników odżywczych dania. Co to znaczy w praktyce? Technika którą stosujemy - Sous Vide to jedna z najbardziej zdrowych możliwości przygotowywania potraw.


Więcej o Sous Vide przeczytasz TUTAJ.


czwartek 13/09

1. Fit fasola piękny Jaś w sosie pomidorowym podana z pieczywem pełnoziarnistym

DASH: Fit fasola piękny Jaś w sosie pomidorowym podana z pieczywem pełnoziarnistym o niskim indeksie glikemicznym

Wysokobiałkowa: Fit fasola piękny Jaś z julienne z szynki szwarcwaldzkiej w sosie pomidorowym.

Detox: Fit fasola piękny Jaś w sosie pomidorowym podana z sałatką warzywną

 

2. Zielony koktajl  ze szpinaku,gruszki i selera.

DASH: Zielony koktajl  ze szpinaku,gruszki i selera.

Detox: Zielony koktajl  ze szpinaku,gruszki i selera.

Wysokobiałkowa: Serek wysokobiałkowy z masłem orzechowym i jagodami.

 

3. Gulasz z dziczyzny podany z kaszą jęczmienną i surówką z marynowanej czerwonej kapusty

Vege: Potrawka z warzyw w sosie myśliwskim podana z kaszą jęczmienną i surówką z marynowanej czerwonej kapusty. 

DASH: Potrawka z warzyw w sosie myśliwskim podana z kaszą jęczmienną i surówką z kapusty kiszonej.

Wysokobiałkowa: Gulasz z dziczyzny z kaszą jaglaną i surówką z marynowanej czerwonej kapusty

Detox: Potrawka z warzyw podana z kaszą jaglaną i surówką z kiszonej kapusty.

 

4. Sałata rzymska z wędzoną makrelą i pomidorkami koktajlowymi

Bez ryb: Wędzony kurczak

Vege bez ryb: Sałata rzymska z pomidorkami koktajlowymi i orzechami podana z oliwą z oliwek.

DASH: Sałata rzymska z wędzoną makrelą i pomidorkami koktajlowymi.

Detox: Sałata rzymska z wędzoną makrelą i pomidorkami koktajlowymi podana z orzechami i oliwą z oliwek

Wysokobiałkowa: Świeże warzywa  z wędzoną makrelą.

Sport: Świeże warzywa z wędzoną makrelą i chlebem pełnoziarnistym.

 

5. Kurczak w glazurze orzechowej podany z sosem słodko kwaśnym i makaronem ryżowym

Vege: Boczniaki w glazurze orzechowej podane z makaronem ryżowym i sosem słodko-kwaśnym.

DASH: Kurczak w glazurze orzechowej podany z makaronem pełnoziarnistym i warzywami.

Detox: Boczniaki w orzechowej glazurze podane z sosem słodko-kwaśnym, makaronem ryżowym i kiszonym ogórkiem

Wysokobiałkowa: Kurczak w orzechowej glazurze podany z sosem słodko-kwaśnym i ogórkiem kiszonym.


piątek 14/09

1.Pasta łososiowa z limonką i koperkiem i pomidorkami koktajlowymi podana z pieczywem na liściach szpinaku 

Bez ryb / Vege bez ryb: Pasta jajeczna z koperkiem podana na  liściach szpinaku z pomidorkami koktajlowymi oraz pieczywem pełnoziarnistym.

DASH: Pasta łososiowa z limonką i koperkiem  podana z pieczywem na liściach szpinaku z pomidorkami koktajlowymi   oraz pieczywem pełnoziarnistym o niskim IG

Wysokobiałkowa: Pasta łososiowa i pasta jajeczna podana na liściach szpinaku z pomidorkami koktajlowymi.

Detox: Pasta jajeczna z koperkiem podana na liściach szpinaku z pomidorkami koktajlowymi.  


2. Fit ciasto jogurtowe z kawałkami czekolady.

Bez nabiału: Ciasto migdałowe z kawałkami czekolady

Bez glutenu: Ciasto bez glutenu jogurtowe z kawałkami czekolady.

DASH: Koktajl maślankowo-owocowy.

Detox: Koktajl owocowo-warzywny.

Wysokobiałkowa: Placuszki wysokobiałkowe gryczane z owocami i jogurtem.

Sport: Koktajl maślankowo-owocowy.


3. Dorsz z pieca z warzywami w białym winie  podany z ryżem kolorowym z natką pietruszki

Bez ryb: Kurczak z pieca z warzywami w białym winie podany z ryżem kolorowym z natką pietruszki.

Vege bez ryb: Halloumi z pieca z warzywami w białym winie podany z ryżem kolorowym z natką pietruszki

DASH: Dorsz z pieca z warzywami w białym winie  podany z ryżem kolorowym z natką pietruszki

Wysokobiałkowa: Dorsz z pieca z warzywami w białym winie  podany z komosą ryżową z natką pietruszki

Detox: Warzywne kotleciki z warzywami w białym winie podane z ryżem kolorowym z natką pietruszki.


4. Krem z buraka z mozzarellą i migdałami prażonymi.

DASH: Placuszki gryczane z owocami i jogurtem.

Sport: Placuszki gryczane z owocami i jogurtem.

Wysokobiałkowa: Krem z buraka z mozzarellą i migdałami prażonymi.

Bez nabiału: Krem z buraka z tofu i migdałami prażonymi.

Detox: Smoothie szpinakowo-jabłkowo-pomarańczowe.


5. Indyk po indyjsku z warzywami podany z grzankami pełnoziarnistymi.

Vege: Warzywa z ciecierzycą  po indyjsku podane z grzankami pełnoziarnistymi.

DASH: Warzywa z ciecierzycą  po indyjsku podane z grzankami pełnoziarnistymi.

Wysokobiałkowa: Indyk po indyjsku z warzywami.

Detox: Warzywa z ciecierzyca po indyjsku podane z kaszą jaglaną.



sobota 15/09

1.Jajko sadzone na szynce podane z pieczywem i ogórkami małosolnymi

Vege: jajko sadzone

DASH: Jajka sadzone podane z pieczywem pełnoziarnistym o niskim IG oraz ogórkiem małosolnym.

Wysokobiałkowa: Jajka sadzone na szynce podane z ogórkami małosolnymi.

Detox: Jajka sadzone podane z ogórkami małosolnymi.


2. Budyń kawowy

DASH: Koktajl jabłkowo-jarmużowy.

Wysokobiałkowa: Wysokobiałkowy budyń kawowy .

Detox: Koktajl jabłkowo-jarmużowy.

Bez nabiału: Budyń kokosowo-kawowy.


3. Kurczak Uncle Bens z kukurydzą, ananasem i brzoskwinią podane z kaszą bulgur

Vege: grillowane awokado w Ahro Bens

DASH: Kurczak sous-vide podany z kaszą bulgur i surówką z białej kapusty.

Wysokobiałkowa: Kurczak Ahro Bens z bulgur, kukurydzą, ananasem i brzoskwinią podane z komosą ryżową

Detox: Grillowane awokado podane z komosą ryżową i surówką z kiszonej kapusty.


4. Krem pomidorowy z hiszpańskich pomidorów z parmezanem.

Sport:  Krem z hiszpańskich pomidorów podany z kurczakiem i parmezanem

DASH: Krem z hiszpańskich pomidorów z migdałami.

Wysokobiałkowa: Krem z hiszpańskich pomidorów podany  z kurczakiem i parmezanem

Detox: Koktajl buraczkowo-brzoskwiniowy.


5. Polędwiczka Sous Vide w sosie winogronowo-rabarbarowym podana z marchewką i brokułami

Vege:  Camembert z grilla w sosie winogronowo - rabarbarowym  z marchewką i brokułami

DASH: Biały ser w plastrach podany z pieczywem pełnoziarnistym i pomidorkami koktajlowymi.

Wysokobiałkowa: Polędwiczka Sous Vide w sosie  winogronowo-rabarbarowy z marchewką i brokułami

Detox: Sałatka ze świeżych warzyw podana z oliwą z oliwek i orzechami włoskimi.



niedziela 16/09

1. Jaglanka na mleku malinowym i brzoskwinia czeko- dżem śliwkowy plus brzoskwinia

DASH: Płatki owsiane z orzechami podane z jogurtem malinowym i brzoskwinią.

Wysokobiałkowa: Jogurt malinowy podany z komosą ryżową i brzoskwiniami.

Detox: Jaglanka na mleku kokosowym z brzoskwiniami.


2. Mini sałatka romanesco z serem feta i sos czosnkowy

DASH: Smoothie szpinakowo-ogórkowo-jabłkowe.

Wysokobiałkowa: Sałatka z kalafiora romanesco z szynką włoską  i sosem czosnkowym.

Detox: Smoothie szpinakowo-ogórkowo-jabłkowe.

Bez nabiału: Sałatka z kalafiora romanesco z szynką włoską  i sosem czosnkowym.


3. Kotlet siekany drobiowy podany ze szpinakiem smażonym i z puree chrzanowym

Vege kotlet siekany z tofu -II-II

DASH: Kotlet drobiowy siekany podany ze szpinakiem zasmażanym oraz kaszą jęczmienną.

Wysokobiałkowa: Kotlet drobiowy siekany podany ze szpinakiem zasmażanym oraz kaszą jęczmienną

Detox: Kotlet siekany z tofu podany ze szpinakiem zasmażanym i puree chrzanowym.


4. Kisiel pomarańczowy z pomarańczą

Sport: Sałatka z kurczakiem wędzonym, warzywami i grzankami.

DASH: Galaretka malinowa z musem malinowym.

Wysokobiałkowa: Sałatka z kurczakiem wędzonym, warzywami i grzankami.

Detox: Koktajl selerowo-ananasowy.


5. Steki ze schabu z grilla Suvi z wiosennym z pęczakiem i konfiturą z czerwoną cebuli

Vege: Steki z zielonego groszku z wiosennym pęczakiem i konfiturą z czerwonej cebuli.

DASH: Steki z zielonego groszku z wiosennym pęczakiem i konfiturą z czerwonej cebuli.

Wysokobiałkowa: Steki ze schabu oraz z zielonego groszku podane z konfiturą z czerwonej cebuli.

Detox: Steki z zielonego groszku podane z warzywami i konfiturą z czerwonej cebuli.



MENU może ulec zmianie - sprawdź dlaczego!

MENU zawsze ustalane jest wcześniej, w taki sposób, aby dania/produkty w diecie nie powtarzały się zbyt często.

Dzięki temu jesteśmy w stanie zapewnić Państwu maksymalną różnorodność jedzenia i smaków

Bazujemy na świeżych produktach i dostawach. Minimalizujemy wykorzystanie produktów mrożonych.

Wszelkie dostawy produktów i gotowanie odbywają się kilkanaście godzin przed dostarczeniem do Państwa posiłków!
Dzięki temu jesteśmy w stanie zapewnić nawyższą jakość i zagwarantować świeżość każdej potrawy!

Powyższe MENU nie uwzględnia zmian, jakie zachodzą ze względu na brak dostępności produktów przy dostawie oraz indywidualnych wykluczeń/ diet specjalnych. 


Jak mogę zamówić dzień testowy za 39,99 pln?

Promocja dostępna jest dla nowych klientów (takich, którzy wcześniej nie składali u nas zamówienia)
Zamówienia dokonać można:
TELEFONICZNIE, SMSowo : 733909809
MAILOWO: bok@suvibox.pl ; catering@suvibox.pl
oraz przez stronę www.suvibox.pl, wybierając w ilości dni "ZESTAW TESTOWY"  

Promocja TEST przysługuje każdemu nowemu klientowi, jeśli nie wykorzytsał jej przy pierwszym zamówieniu- może wykorzystać ją przy przedłużeniu diety.