Dieta
nisko-
węglowodanowa

przygotowywana metodą sous vide

Makra:

      35 – 40%    białka

      35 – 40%    tłuszcze

      20 – 25%    węglowodany

Czym jest dieta NISKOWĘGLOWODANOWA?

Dieta NISKOWĘGLOWODANOWA to jedna z najbardziej rozpoznawalnych diet na redukcję masy ciała. Zapewnia uczucie sytości i powoduje szybszą utratę zbędnych kilogramów.

Dieta standardowa osoby zdrowej zawiera:

– 15% białka
– 30% tłuszczy
– 55% węglowodanów

 

Dieta NISKOWĘGLOWODANOWA zawiera:

– 35-40% białka
– 35-40% tłuszczy
– 20-25% węglowodanów

 

Dostępna jest w ośmiu wariantach kalorycznych: 1000 kcal, 1200 kcal, 1500 kcal, 1800 kcal, 2000 kcal, 2500 kcal, 3000 kcal i 4000 kcal. Tak jak w każdej naszej diecie – przy przygotowywaniu posiłków posługujemy się metodą sous-vide.

 

Dieta NISKOWĘGLOWODANOWA może obciążać nerki i wątrobę, dlatego zalecane jest regularne wykonywanie badań oraz konsultacja z naszym dietetykiem.

Komu polecamy dietę NISKOWĘGLOWODANOWA?

– sportowcom
– osobom mającym problem z przyswajaniem węglowodanów
– osobom chorym na cukrzycę (którą trudno ustabilizować lekami)
– osobom po udarach, po operacjach lub po poparzeniach
– osobom z nadczynnością tarczycy

Przeciwwskazania do stosowania diety NISKOWĘGLOWODNOWEJ

Diety NISKOWĘGLOWODANOWEJ nie powinny stosować osoby z chorobami nerek i wątroby.

Jakich efektów można się spodziewać podczas stosowania diety NISKOWĘGLOWODANOWEJ?

– utraty zbędnych kilogramów
– rozbudowy mięśni
– uczucia sytości (brak uczucia głodu)
– szybszego powrotu do zdrowia (po operacjach)
– regeneracji skóry

Jakie produkty znajdziesz w diecie NISKOWĘGLOWODANOWEJ?

– mięso
– warzywa strączkowe (białko roślinne)
– warzywa gotowane, grillowane, surowe
– pełnoziarniste makarony, kasze i ryże w odpowiedniej ilości

Dołącz do grona zadowolonych klientów

Wypróbuj diety SuViBox i ciesz się urozmaiconą dietą dostarczaną codziennie do Twoich drzwi.

Jakich produktów nie znajdziesz w diecie NISKOWĘGLOWODANOWEJ?

– żywności wysoko przetworzonej
– produktów z dużą zawartością sodu
– tłustych produktów mlecznych
– tłustych mięs i wędlin

Czy istnieją skutki uboczne diety NISKOWĘGLOWODANOWEJ?

Tak, jest to niestety obciążenie nerek i wątroby, więc nie powinna być stosowana przez osoby, które mają problemy z tymi narządami. Nie polecamy stosować jej też długofalowo. Rzadko, ale podczas stosowania tej diety mogą pojawić się również wzdęcia – prosimy wtedy o kontakt z naszym dietetykiem.

PRZECHOWYWANIE w temperaturze 2-4 °C. Spożyć do 48h.

Dołącz do grona zadowolonych klientów

Wypróbuj diety SuViBox i ciesz się urozmaiconą dietą dostarczaną codziennie do Twoich drzwi.